Voorjaar-skincare

Het voorjaar staat op de stoep! Ik ben niet altijd blij met het Nederlandse weer, maar het feit dat we de vier seizoenen allemaal goed meemaken vind ik echt een pluspunt. Dat gezegd hebbende hoeft de winter voor mij maar een maand te duren en mogen de warme maanden vanaf half januari weer starten!

We hebben al een paar dagen mogen genieten van wat warmte én genieten doe ik dan op en top! Bij mij komt ook meteen de voorjaarsschoonmaakdrift op gang en ik verander een aantal dingen. Een van de dingen die ik verander is mijn skincare. We zitten in de laatste staart van de winter en het is tijd om me voor te bereiden op de warmere maanden.

Mijn 5 favoriete skincare producten voor het vroege voorjaar

 • Weleda – Skinfood
  Deze voedende crème maakt je huid weer zacht en soepel in een handomdraai. Het is een rijke crème die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Ik gebruik het om mijn handen en ellenbogen een soepele huid te geven, maar ook voor mijn gezicht! Het zorgt ervoor dat geïrriteerde stukjes huid weer voldoende vocht en bescherming krijgen. Onder je make-up geeft het ook een gezonde glans aan je huid. Een tube gaat lang mee! Weleda Skinfood is te koop bij de Etos voor €10,49
 • Clinique – even better glow foundation
  Ik ben niet goed in het maken van een compleet opgemaakte look, maar de ‘no make-up look’ of de ‘barely there look’ gaan me wel redelijk goed af. De Clinique even better glow foundation helpt hierbij hartstikke goed! Het is een light tot medium coverage foundation die goed op te bouwen is als je toch iets meer dekking wilt. Het geeft een stralende huid zonder dat het lijkt alsof je glitter op je gezicht hebt; je krijgt er dus een heerlijke frisse look mee. Deze foundation geeft mijn huid ook geen uitgedroogd gevoel die sommige andere foundations wel kunnen geven. Mijn huid blijft de hele dag soepel aanvoelen. De prijs voor deze foundation ligt iets hoger dan voor bijvoorbeeld de foundation van ‘L Oreal of Maybelinne, maar de kwaliteit is ook beter. Ik gebruik maar een paar druppels per keer, waardoor ik de hele lente en zomer met een verpakking doe. Oh ja, in de foundation zit standaard spf 15 verwerkt, dus het beschermt je ook tegen het voorjaarszonnetje. Ik gebruik de tint CN28 Ivory. De even better glow foundation van Clinique is te koop bij de Iciparis en Douglas voor €39,00
 • Biodermal – Sun kissed
  Ik heb een hele lichte huid, wel zo licht dat je de blauwe lijntjes van mijn aderen er doorheen ziet. Als het zonnetje goed gaat schijnen ben ik daarom ook een van de eersten die zonnebrand smeert. Je raadt het misschien al; een kleurtje op mijn huid krijgen duurt bij mij erg lang. Pas tegen het eind van de zomer is mijn huid een beetje bruin getint. Ik vind het wel heel fijn als mijn huid een beetje een kleurtje krijgt, ik lijk er namelijk meteen een stukje gezonder door. Om in het voorjaar toch een kleurtje te krijgen gebruik ik de Biodermal Sun kissed lotion. Dit is een zelfbruin lotion voor je gezicht en lichaam (ik gebruik het vooral voor mijn gezicht). Het lekkere aan deze lotion is dat het niet een overdreven bruine kleur geeft, maar juist een subtiel tintje. Ik breng het een paar keer in de week in de ochtend aan op mijn gezicht, hals en decolleté. Ik doe een beetje lotion in mijn handen, smeer het uit en was daarna mijn handen. Je hoeft bij deze lotion echt niet bang te zijn dat je vlekken krijgt als je het op een normale manier uitsmeert! Biodermal Sun Kissed is te koop bij o.a. de Etos en Kruidvat voor €20,99
 • Rituals – Vitality & Energy Mask
  Een maskertje op zijn tijd is heerlijk toch? Nu het weer wat vroeger licht wordt ’s ochtends kan ik ook weer wat eerder energiek opstaan. In de winter is het voor mij echt pittig om op te staan ’s ochtends, mijn ritme zit me in de winter niet mee. Het zonnetje komt nu weer eerder op en dat maakt het voor mij makkelijker om die wekker wat vroeger te zetten. Het komt af en toe nog wel voor dat mijn gezicht nog niet helemaal wakker is. Het vitality en energy mask van Rituals geeft mij op die momenten even een lekkere wake-up call. Het masker heeft een verfrissende werking op je huid waardoor ik mij meteen een stuk wakkerder voel! Een goede start van mijn dag! Het masker is te koop bij Rituals voor €19,99
 • Dove – Summer revived
  Als het weer zó lekker wordt dat de benen weer bloot kunnen dan is voor mij de Dove Summer revived mijn beste maatje. Het is een zelfbruinende verzorgende lotion, die een zomerse gloed geeft aan je benen. Ik ben niet zo’n fan van zelfbruinende crèmes waarbij je het er ook weer af moet spoelen, omdat het je huid eerder uitdroogt dan verzorgt. De zelfbruinende crème van Dove kun je gewoon laten zitten en het hydrateert je benen ook meteen. Na het intrekken van de lotion kun je meteen je jurkje of rokje aandoen. Wel even een tip: wacht tot je benen helemaal droog zijn voordat je witte kleding aandoet. Als de lotion nog niet helemaal is ingetrokken kan het een beetje afgeven op witte kledingstukken. Dove Summer revived is te koop bij de meeste drogisterijen voor €7,69

Hebben jullie nog goede tips voor skincare in het voorjaar? Deel het graag hieronder! Samen weten we meer dan alleen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s