Interieur-inspiratie

Eind vorig jaar heb ik een appartement gekocht en begin april krijg ik de sleutel van mijn nieuwe stulpje. Wat doe ik in de maanden die daar tussen liggen? Vooral heel veel inspiratie opdoen voor de inrichting van de verschillende ruimtes. En dat is nog best een zoektocht, want wil je niet eindigen zoals de meeste huizen in Nederland, dan moet je internet echt doorspitten voor andersoortige inspiratie. Google en sociale media werken daarin niet mee, want die weten dat je in Nederland woont en passen daar je zoekresultaten op aan. Ik ben daarom gericht op zoek gegaan naar inspiratie die niet uit Nederland komt.

Ik kan de interieurstijl die ik voor ogen heb niet omschrijven met een woord, maar misschien wel met een mix van woorden: gezellig, rustig, kleurrijk (gedempte kleuren, geen felle kleuren), klassiek en een klein beetje landelijk. Nou, vind daar maar eens de juiste mix in 😉 Ik ga het in ieder geval proberen in mijn nieuwe appartement en natuurlijk neem ik jullie mee op die zoektocht. Voor nu laat ik je zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor mijn moodboards en mijn verlanglijstjes. En als kers op de taart deel ik een paar online programma’s met je waarmee je moodboards kunt maken en plattegronden tot leven kunt roepen.

Inspiratie

Inspiratie is overal te vinden, maar je moet wel de juiste zoektermen en kanalen gebruiken. Ik loop de verschillende kanalen met je langs en vertel je wat ik daarop gevonden heb.

 • Pinterest
  Voor velen een welbekend platform voor inspiratie. Van recepten tot interieur en van quotes tot vakanties. Op Pinterest heb ik vooral gezocht naar ‘Englisch cottage interior’ en ‘French cottage interior’. Op een of andere manier hebben die Engelsen en Fransen dat nonchalante, knusse en elegante goed onder de knie in hun cottages. Veel keukeninspiratie heb ik hier vandaan gehaald, zie hieronder een paar van mijn pins.
 • Instagram
  Via Instagram heb ik een aantal ontzettend mooie interieuraccounts gevonden, die ik nu ook op de voet blijf volgen! Ook hierin kijk ik veelal naar buitenlandse accounts (Engels, Australisch, Amerikaans), maar her en der ook naar een Nederlands interieuraccount. Veelal mensen met een eigen interieurbedrijf. Het leuke daaraan is dat ze ook vaak tutorials maken voor Instagram, waarin ze uitleg geven over hun interieurkeuzes. Ik volg Steve Cordony met zijn prachtige Australische farm, Lauren Caisley voor haar oog voor kleuren en gezelligheid, Kringloop Juweeltjes om te zien wat voor potentie tweedehands artikelen hebben en Studio McGee voor hun rustige en mooie visie op inrichting. Hieronder een kijkje op hun profielen: Steve Cordony (linksboven), Lauren Caisley (rechtsboven), Kringloop juweeltjes (linksonder) en Studio McGee (rechtsonder).
 • Netflix
  Ja, tegenwoordig is Netflix ook een bron van inspiratie voor mij als het gaat om interieur. Op Netflix staan een aantal shows die je meenemen in de wereld van interieur styling. Als eerste wil ik noemen: Dream Home Makeover. In deze serie met twee seizoenen laat Shea McGee zien hoe zij huizen een makeover geeft. McGee volg ik inderdaad ook op Instagram, in deze serie zie je hoe Shea haar keuzes maakt en hoe zij een ontzettend goed oog heeft voor stijl. Ik moet bekennen dat ik beide seizoenen al meerdere keren heb gekeken. Dan is er de serie Interior Design Masters; een wedstrijd programma tussen interieur stylisten. Oké, de een brengt het er beter af dan de ander, maar het helpt je om te zien hoe dezelfde ruimtes er heel verschillend uit kunnen zien met een andere styling. Tiny Houses hebben een plekje in mijn hart; ze zijn leuk, schattig (alles moet klein) en staan vaak midden in de natuur. Helaas is dat laatste niet goed mogelijk in Nederland, daarom laat ik de Tiny Houses nog even aan mij voorbij gaan. Maar de serie Tiny House Nation heb ik helemaal afgekeken. Het leuke aan deze Tiny House serie is dat ze de mogelijkheden laten zien van kleine ruimtes. Slimme oplossingen die er vaak ook nog goed uitzien, wat wil je nog meer? En dan als laatste Netflixserie, zeker goed om te kijken als je wat meer rust wilt hebben in je kasten: Get Organised. De dames nemen opbergplekken (garderobes, kledingkasten, keukens, voorraadkasten) helemaal onder handen en leveren het perfect georganiseerd weer af. Dit kan een grote impact hebben op je opbergruimtes en je leefruimtes, daarom vind ik deze serie het benoemen waard in dit rijtje.
 • Je eigen fantasie
  Last but not least; vergeet vooral je eigen fantasie niet! Het wordt jouw nieuwe interieur, dus laat jouw visie er vooral op los! Als iets nog niet door stylisten is vormgegeven op een manier die jou aanspreekt, wil dat niet zeggen dat jouw manier niet mooi is. Ik laat mij bijvoorbeeld ook leiden door het gevoel wat ik wil hebben als ik in een ruimte ben. Ik bedenk van te voren wat voor gevoel ik wil hebben bij een ruimte en pluk van verschillende inspiratiebronnen de verschillende items die daarbij passen. In mijn eigen fantasie maak ik van die verschillende items de ruimte zoals ik die voor ogen zie. Soms duurt het even voordat ik alles wat ik zou willen hebben in die ruimt bij elkaar heb gevonden, soms verandert die visie ook tussentijds. Deze manier van werken geeft mij de zekerheid dat het interieur echt helemaal mijn smaak is en daarmee ook duurzaam.

Online tools

Ik heb jullie ook online tools beloofd! Ik ben al maanden bezig met plannen voor mijn nieuwe huis. En zonder printer en zonder technisch-tekenen-skills is het toch wel handig om daar wat online hulpmiddelen bij te gebruiken. Voor online moodboards gebruik ik Adobe Spark en om de inrichting te verwezenlijken en te kijken of alles past zoals ik het in mijn hoofd heb, gebruik ik Floorplanner.

Hebben jullie nog goede tips voor interieurinspiratie of online tools? Let me know! Ik lees het graag in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s