Nieuwe hobby?

In deze coronajaren (ik ga al in meervoud praten) valt er veel weg uit ons gewone leven. Zelfs voor iemand als ik, die prima een week doorkomt zonder iemand te spreken, wordt het steeds lastiger om iets nieuws te verzinnen om te doen. Veel gewone hobby’s vallen weg omdat de coronamaatregelen ze niet toelaten. Ik speel graag volleybal, maar groeps- en binnensporten mogen niet plaatsvinden. Afspreken met vrienden en familie is ingewikkeld geworden, omdat je maar met één iemand thuis mag afspreken of een wandeling kan maken. Ergens een hapje eten, shoppen of een filmpje pakken zit er niet in. Daarom was een van mijn cadeaus aan mijzelf voor kerst: een mogelijke nieuwe hobby!

Ik heb een canvas besteld, verftubes en een setje kwasten. Na de kerstdagen heb ik alles klaargelegd en ben ik gaan spitten in de fotogalerij op mijn telefoon, op zoek naar een foto die ik na kon schilderen. Ik kwam uit bij een foto die ik gemaakt heb toen ik wegreed van Florence en nog één keer omkeek naar de stad. Op de foto zie je het mooie Florence in het dal liggen, omringd door groen en heuvels.

Laat ik voorop stellen dat ik nooit eerder heb geschilderd (behalve dan in de lessen handenarbeid op school), en ik geen natuurtalent ben op het gebied van tekenen of schilderen! Maar ik dacht ‘kan mij wat schelen, ik heb er zin in dus ik ga het doen’ en ik dacht aan de welbekende uitspraak van Pipi Langkous ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Kijk mee met het proces:

Het is duidelijk dat ik niet de nieuwe Rembrandt ben, maar ik heb mij avonden lang vermaakt zonder TV, series of sociale media. En ik ben best blij met het eindresultaat!

Hebben jullie ook nieuwe hobby’s ontdekt in het coronatijdperk? Ik laat me graag inspireren door jullie! Laat het achter in de comments 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s