Solo Reizen – Toscane


Mijn solo reizen – Sardinië, Toscane en Normandië

Als ik vroeger aan vakantie dacht, dan was meestal een van de eerste gedachten ‘met wie ga ik?’. Ik heb geen relatie, dus dan komt het al snel neer op zussen of vriendinnen. Hartstikke leuk als dat kan, maar zij hebben vaak wel een relatie. Wat dan…? Ik wil mij niet laten tegenhouden omdat ik dan iets alleen zou moeten doen. Dus dan maar alleen op reis! Ik heb inmiddels al een aantal solo-vakanties gehad en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind! Nu ben ik best zelfstandig, maar aan de andere kant ook verlegen en maak niet makkelijk een praatje met iemand die ik niet ken. Dus mijn eerste solo-vakanties gingen niet zonder slag of stoot. Ik neem je mee op drie van mijn solo-vakanties naar Sardinië, Toscane en Normandië.

Toscane

Ik ga het liefst een paar keer per jaar weg, of dat nu binnenland of buitenland is maakt me niet zoveel uit. Gewoon, even lekker ertussenuit. Als ik alleen op pad ga, blijf ik niet langer dan een week weg. Op de een of andere manier geeft het me een veilig gevoel geven als ik weet dat ik de volgende week gewoon weer thuis ben. Een van mijn korte reizen was een rondrit door Toscane in oktober. 3 dagen om 3 steden te bezoeken met 2 overnachtingen in kleine dorpjes tussen de grote steden in. Ik heb de hotels en de auto geboekt via booking.com.

Pisa

Ik vlieg naar het vliegveld van Pisa. Vanaf de terminal is het 100 meter lopen naar de autoverhuur. Terwijl ik naar de autoverhuur loop, voel ik dat het weer heerlijk is voor de tijd van het jaar (rond de 20 graden). De auto is snel geregeld; even rijbewijs, paspoort en creditcard checken en ik krijg de autosleutel mee. Ik heb het zo afgesproken dat ik de auto in Pisa op kan halen en inlever in Florence (kost een beetje extra, maar dat vond ik het wel waard). Ik rijd naar de binnenstad van Pisa om de eerste stad te gaan bekijken. Pisa heeft geen grote binnenstad, maar je kunt je er wel meteen onderdompelen in de typische Italiaanse architectuur! Na een paar uur in Pisa ga ik op weg naar mijn eerste hotel. Het hotel (Hotel Villa San Giorgio) ligt op de route naar Siena. Ik heb bewust gekozen voor hotels die niet in de steden liggen, zodat ik ook het het minder drukke deel van Toscane kan ontdekken.

Siena

Het hotel waar ik overnacht ligt in het prachtige rustige heuvellandschap. Wakker worden om de dag te starten met een wandeling (in zo’n omgeving!) maakt voor mij de reis al geslaagd! Na het ontbijt krijg ik de tip van de receptioniste om naast Siena ook San Gimignano te bekijken. Ik weet dat tips van de locals het opvolgen zeker waard zijn, dus voordat ik naar Siena koers neem ik eerst een omweg naar San Gimignano. San Gimignano is een middeleeuws ommuurd stadje dat boven op een heuvel ligt. De weg ernaar toe is ook echt fijn, geen grote snelwegen maar vooral rustige binnenwegen. Alle tijd om van de omgeving te genieten! San Gimignano is een mooie tussenstop, het stadje zelf loop je in een uur wel door. Maar het behoud van de middeleeuwse gebouwen vind ik heel leuk om te zien. Het stadje heeft veel leuke winkeltjes (vooral gericht op toeristen, maar nog steeds leuk!). Ik koop in een van die winkeltjes een schilderij als souvenir. Er is ook een markt gaande en er zijn genoeg restaurantjes om even neer te ploffen.

Van San Gimignano rijd ik naar Siena. Aangekomen in Siena parkeer ik de auto aan de rand van de stad. Ik bezoek eerst vesting Fortezza Medicea, vanaf de muren van deze vesting heb je (naar het luidt) het mooiste uitzicht over de stad. Dat stelt niet teleur! Er is iets heel moois aan een Italiaans stadje ingebed in de heuvels. Het weer zit tijdens mijn bezoek aan Siena niet mee. De temperatuur is nog best lekker, maar het regent! Het ene moment is het bijna niks en het andere moment komt het met bakken uit de lucht; en dat blijft elkaar afwisselen. Gewapend met een paraplu maak ik toch een ronde door de stad. Het water stroomt op sommige momenten echt in kleine watervallen van de trappen af, mijn voeten houd ik niet droog, maar ik heb de pleinen en straten van Siena bekeken! Ik reis verder naar mijn volgende hotel. Ik heb een overnachting geboekt bij Hotel Colle Etrusco Salivolpi.

Florence

De volgende ochtend is het weer prachtig weer. Ik benut de ochtend om een rondje te lopen in de directe omgeving van het hotel en in het dorpje vlakbij. Vervolgens rijd ik met een bewuste omweg richting Florence. Het hotel ligt in de Chiantistreek (de wijnstreek) en tijdens de rit richting Florence kijk ik mijn ogen uit. Wat een ontzettend mooi landschap. Golvende heuvels met afwisselend wijngaarden en bossen. En de bossen kleuren door de herfst in allerlei kleuren groen, oranje en rood. Ik stop op meerdere plekken om het uitzicht in mij op te nemen en foto’s te maken. Deze rit zal ik niet meer vergeten, wat een prachtig stukje wereld!

Aangekomen in Florence parkeer ik in een buitenwijk; het lukt me zelfs om een gratis parkeerplaats te vinden. Het is warm en ik loop in een jurkje en blote benen door de prachtige stad. Ik steek de rivier de Arno over om naar de binnenstad te gaan. Ik bezoek de pleinen en kathedralen zoals Piazza del Duomo, Basilica di Santa Croce, Palazzo Vecchio en de beroemde brug Ponte Vecchio. Ik lunch in een lunchroom aan Piazza del Duomo. In de straatjes tussendoor kom je kleine kenmerkende winkeltjes tegen, maar kun je ook ineens iets typische Nederlands tegenkomen, zoals een cannabis Amsterdam store. Na een aantal kilometer door de stad te hebben gewandeld en overdreven veel foto’s te hebben genomen is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Bij de auto aangekomen blijkt mijn vlucht een aantal uur vertraging te hebben. Omdat ik het wachten op een vliegveld tijdverspilling vind, besluit ik nog even te blijven hangen in een rustig parkje. Ik zit daar rustig nog een paar uurtjes naar mensen te kijken en te lezen in het zonnetje voordat ik weer naar huis vlieg. Toscane heeft een plekje in mijn hart veroverd en ik zal daar zeker nog vaker terugkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s